Обираємо меблі у вітальню

Сучасний дизайн вітальні у квартирі залежить від того, яку роль вона виконує - служить тільки для прийому гостей або й для відпочинку та спілкування господарів. Найчастіше вітальня має центральне місце. Це може бути журнальний столик для чаювань, камін, обідній стіл, домашній кінотеатр - залежно від інтересів і вподобань власників житла. М'які меблі - стільці, крісла, дивани - розміщуються навколо цього центрального предмета.

Інтер'єр вітальні може бути в будь-якому стилі - класичному, лофт, кантрі, модерн, мінімалізм або хай-тек, співзвучному загальній стильовій концепції житла. Саме вітальня може стати місцем для експериментів з різними стилями. Поєднання кількох стилів в одному приміщенні - складне завдання, яке найкраще доручити професіоналу.

При виборі меблів у вітальню важливо звертати увагу на матеріали. Це може бути натуральне дерево, ДСП, штучний камінь, МДФ, метал і пластик. Натуральний деревний масив - дорогий, але меблі з нього виробляють респектабельні й добротні.

Обираючи м'які меблі, слід звертати увагу на оббивку та наповнювачі. Оббивка може бути натуральною чи синтетичною. Натуральні матеріали дорожчі від штучних, а найдорожча й міцна оббивка - натуральна шкіра. Додаткові елементи меблів, фурнітура та декоративне оздоблення виконується з пластику, скла та металу. Для виробництва меблів у стилі хай-тек ці матеріали є основними.

Критерії вибору меблів для вітальні

Перш ніж замовити та купити меблі у вітальню, слід взяти до уваги габарити кімнати. Для великої вітальні потрібно більше меблів, і обставити її потрібно так, щоб створити затишну, приємну обстановку. Інтер'єр маленької вітальні можна створити за допомогою модульних меблів. Грамотний та професійний підхід до оформлення дизайну дозволить облаштувати вітальню будь-якого розміру.

Другий важливий фактор - стиль. Адже одні воліють розкоші та вишуканих елементів дизайну, тоді як інші тяжіють до функціональності й практичності, відсутності зайвих деталей.

Традиційною меблями для віталень прийнято вважати диван, книжкову шафу, стіл чи журнальний столик, м'які крісла та меблеву гірку з телевізором. Диван і крісла повинні бути максимально комфортними, з гарною оббивкою.

Сучасна меблева стінка у вітальні має більш декоративну, ніж практичну функцію, оскільки вона складається частіше з поличок, ніж з шафок, як за старих часів. Це місце для розміщення сувенірів, ваз, книг, а також апаратури - музичного центру чи телевізора. Шафу купе в інтер'єрі вітальні розміщують частіше в однокімнатній квартирі, а в більш просторому житлі вона займає своє місце в спальні.

В інтер'єрі вітальні з каміном меблеву стінку можна замінити комодом, який теж достатньо функціональний. Над ним часто розміщують картини з підсвітками.

Журнальний столик у вітальні, біля дивана чи крісел, може бути центральним місцем в кімнаті. За ним проводять чаювання та дружні посиденьки. Для обідів і вечерь у вітальні можна встановити столовий гарнітур - стіл зі стільцями. Це за умови, що площа вітальні дозволяє, а окремої їдальні немає. У їх виборі головне - відповідність стилю інших меблів і презентабельний вигляд.

Крім основних складових дизайну інтер'єру вітальні існують і другорядні. Це полички, вітрини, буфети, підставки для квітів. Модульні меблі у вітальню в Києві дуже популярні.

Стиль інтер'єру та потреби власника підкажуть, які меблі для вітальні краще обрати в тому чи іншому випадку.

«До того як вибрати меблі для вітальні, потрібно врахувати бажане стильове рішення. Насамперед, зовнішній вигляд меблів повинен відповідати загальній обстановці кімнати. Вибирати можна, грунтуючись на особистих уявленнях про комфорт і затишок і, звичайно, модних тенденціях».

https://termes.com.ua/

Практичні рекомендації щодо вибору меблів у вітальню

Щоб створити вітальню інтер'єр якої облаштований максимально раціонально, зверніть увагу на такі рекомендації:

  • визначте призначення кімнати: для проведення часу в колі сім'ї, для посиденьок з друзями, для урочистостей і свят;
  • правильно розрахуйте співвідношення розмірів меблів з габаритами приміщення, щоб максимально раціонально використовувати вільний простір;
  • визначтеся з єдиним стильовим рішенням або поєднанням кількох стилів;
  • оберіть бажаний колір основний та загальну колірну гаму.

Вітальня - це центральне місце в будинку чи квартирі, і щоб зробити її затишною й красивою, потрібно створити унікальний дизайн і купити розкішні меблі. Сподіваємося, що, дотримуючись наших порад, ви досягнете бажаного результату.