Сучасні меблі з масиву дерева: переваги

Багато років тому масив дерева застосовувався як будматеріал, а також з нього виготовлялися різні предмети побуту. Набагато пізніше почали створювати дерев'яні меблі, які були грубі й масивні, але поступово перетворилися в більш витончені вироби різних видів: шафи, тумби, комоди, ліжка, столи та стільці.

У наші дні меблі з натурального дерева дуже затребувані, оскільки вони якісні та довговічні.

Замовити меблі в Україні з масиву дерева можна не тільки для приватного будинку чи квартири, а й для оформлення інтер'єрів готелів, офісів, ресторанів та кафе. І навіть незважаючи на появу різноманітних штучних матеріалів - акрилу, кварцового каменю, пластика - виготовлення меблів на замовлення з дерева завжди знайде своїх шанувальників.

Розглянемо докладніше переваги натурального дерева та властивості порід, з яких найчастіше виготовляються меблеві вироби.

Плюси інтер'єрних меблів з натурального дерева

Перерахуємо переваги меблів з натурального дерева.

  1. Природна деревина - екологічно безпечна, не створює негативного впливу на стан людини та її здоров'я.
  2. Естетична привабливість - ще один плюс дерева. Різні породи мають різні відтінки та природні малюнки на поверхні, тому при покупці меблів з дерева буде з чого вибирати.
  3. Довговічність виробів. Дерево може прослужити дуже довгий час навіть без спеціальної обробки, а згодом набуде ознак антикваріату. При цьому дерев'яні вироби піддаються реставрації.
  4. За твердженнями біоенергетиків, різні породи дерев мають різні властивості, і перш, ніж купити меблі з дерева, потрібно ознайомитися з інформацією про його властивості. Володіючи такими знаннями, можна вибрати найбільш підходящі види порід для кухні, дитячої, спальні та вітальні.

Особливості різних порід дерев

В Україні найпопулярніші породи дерев для виробництва меблів це: сосна, яблуня, береза, бук, дуб, горіх, ясен, вишня. У процесі виготовлення виробів дуже часто зберігається природний відтінок деревини.

Ціна меблів з натурального дерева може відрізнятися не лише залежно від виду та складності виготовлення виробу, але й від цінності самої породи. Наприклад, вишня і дуб вважаються дорогими, тоді як сосна трохи дешевша.

Якщо говорити про цілющі властивості різних порід, то слід зазначити, що взаємодія з сосною подарує спокій та зніме стресову напругу. Дуже корисні ефірні масла, які виділяються сосною.

Береза ​​також володіє унікальними властивостями. Вона здатна зняти втому та відновити сили організму. Виготовлення меблів на замовлення з берези вважається більш високого рівня, ніж із сосни, і ціна їхня буде вищою.

Яблуня - дерево, що сприяє очищенню організму, особливо верхніх дихальних шляхів.

Кедр також дає сильне підживлення організму людини, дезінфікує повітря навколо себе.

Дуб сприяє підвищеній активності та енергійності. Меблі в Києві під замовлення з дуба виглядають солідно, а також володіють чудовими характеристиками. Дуб - дорога порода, а вироби з мореного дуба замовляють фешенебельні заклади та солідні компанії.

«Деревина - це найкращий універсальний матеріал для створення інтер'єру в будинку. Елітні меблі з дерева завжди були символом розкоші й відмінного смаку свого господаря. Вони органічно вписуються в будь-який стиль - від сучасного модерну до традиційної класики, не втрачають своєї актуальності протягом часу. Елементи з дерева завжди стають родзинкою та служать гармонійним доповненням будь-якого інтер'єру».

https://klen.ua/uk/blog/

Меблі з яких порід дерев вибрати для домівки?

Перш ніж замовити меблі в Україні для дому, слід звертати увагу не тільки на біоенергетичні властивості тієї чи іншої породи, а й на колір деревини. Наприклад, меблі зі світлих порід дерева виглядають святково та пасують для оформлення таких стилів інтер'єру як кантрі, модерн, прованс, скандинавський, лофт.

Меблі з дерева темних відтінків створюють атмосферу розкоші та елегантності. Вони найкраще підходять для оформлення інтер'єрів в класичному, арабському, готичному та інших схожих стилях.